tisdag 11 februari 2014

Sista mönsterbården

Nu är den sista mönsterbården klar. Jag startade den 2 varv efter det att jag satt av maskor för tummen. Det fungerar bra för en tumvante. Men om det varit en fingervante hade det blivit problem eftersom bården är rätt bred och det varit dags för fingrarna innan bården var klar.

I nuläget tycker jag inte att det verkar som om dessa vantar får med sig speciellt mycket av Ore-känsla även om jag använt mig av traditionella mönster och färger. Våra gamla traditionella mönster verkar alltid bli vackrast om man försöker närma sig den traditionella stickfastheten. Ett tunnare garn hade nog gett ett bättre resultat ...  Ska trots det göra dessa färdiga och sedan får vi se om det blir ett nytt försök med tunnare garn senare i år.

2 kommentarer:

  1. Men de är ju superfina! Så jämnt och fint stickade!

    SvaraRadera
  2. Så fina de blir. Eget på traditionell grund. Det kan väl inte bli bättre. På HV:s konstsömnadskurser hade vi bra designövningar där vi studerade gamla broderier och vävar under en ganska kort stund. Sedan blev uppgiften att utifrån någon detalj eller något intryck från det gamla skapa ett eget mönster. Jag lärde mig mycket på dessa övningar.

    SvaraRadera