tisdag 14 januari 2014

Hur fungerar denna Knit Along?

Var och en stickar ett par vantar med inspiration från herrvanten från Ore.
Man väljer själv om man vill sticka fingervantar eller tumvantar.
Det finns ingen stickbeskrivning eller förlaga. Men bilder kommer att publiceras på denna blogg som vi kan analysera och använda som inspiration.

Man väljer själv lämpligt garn, men vi kommer att diskutera garnval här inom kort.

Du bör ha kunskaper i tvåändsstickning och kunna konstruera en vante utan detaljbeskrivning för att kunna delta i stickningen. Men man kan naturligtvis fråga i kommentarsfältet om man behöver råd. Vi kommer att diskutera de olika faserna i mönsterkonstruktionen, så även om det inte finns någon beskrivning så kommer du inte att stå helt utan vägledning. Vi hjälps alla åt att besvara frågor. Ju aktivare deltagare desto bättre hjälp. Att kommentera varandras inlägg är a och o för en givande KAL.

Det finns ingen tidplan utan man stickar i egen takt och visar upp sina framsteg här. Vi berättar om processen, ställer frågor ock kommenterar varandras inlägg, så att vi kan lära av varandra under resans gång.

Deltagarna beskriver sin vante och publicerar bilder i denna blogg. Bilderna bör vara minst 400 pixel breda. Om du inte vet hur man anpassar storleken på bilderna så ska jag som moderator i gruppen försöka hjälpa till.

För att inläggen ska bli sökbara skall de märkas med ett eller flera nyckelord, etiketter. Mer information om märkning när inläggen börjar ramla in. Moderatorn kommer i inledningsskedet bevaka att sökbegreppen blir någorlunda enhetliga och kanske styra upp märkningen av inläggen om det visar sig att det behövs. (Detta inlägg är exempelvis märkt KAL)

Om du behöver hjälp att komma igång att skriva inlägg kommer det anvisningar här, men du bör i så fall fråga i kommentarsfältet eller med epost till e@ullabritt.se

Jag hoppas att dessa rader ger dig en idé om hur det kan komma att fungera. Välkommen att anmäla dig via mail till e@ullabritt.se. Ange namn och ev webbadress.

Nästa blogginlägg kommer att handla om vad som är utmärkande för herrvanten från Ore.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar