tisdag 28 januari 2014

Tunnare Z-tvinnat garn

Den som vill sticka sina vantar med det tunna Z-tvinnade garnet, grovlek 7/2, kan köpa det från Karin Kahnlund. Det går bra att kontakta Karin på adressen:

kahnlund.k(snabel-a)telia.com

Det är Karin som har låtit spinna och färga in det tunna Z-tvinnade garnet från Wålstedts Textilverkstad AB (www.walstedts.se). Hon har berättat för mig att hon har garn kvar till försäljning i många färger.

Detta tunnare Z-tvinnade garn ger mig, på stickor 2 mm, en stickfasthet om 56 m på 10 cm ( när jag stickar med EN färg. I flerfärgsmönster varierar stickfastheten beroende på vilken mönsterteknik som används). Den som är villig att sticka med stickor 1,75 mm kan troligen få en stickfasthet om 50 m på 10 cm.

Karin har även en hel del ofärgat Z-.tvinnat garn av den tunna kvaliteten för den som vill färga sitt garn själv. Jag har mycket positiv erfarenhet av att färga Wålstedts garner med ”FärgSpecial” från Färgkraft (http://fargkraft.net). Färgkraft kommer att finnas på Syfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö den 14-16 februari 2014 i monter B11:21.

Sätergläntan ska också finnas på Syfestivalen (monter B09:23) och de brukar ju ha en del Z-tvinnat garn från Wålstedts i grovlek 5/2.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar